Utredning på Sahlgrenska – dag 2.

Skrivet 3 december 2015 

Det tar på krafterna att försöka hålla sig fokuserad och att inte kunna gå undan någonstans för att vila ordentligt. Alla rum är upptagna på mottagningen så det är dagrummet som gäller mellan de inbokade mötena. Men trots trötthet och jobbig smärta så är det ändå ett avbrott i vardagen med många möten med härliga människor. Jag känner mig som en VIP som alla är väldigt måna om och vill få att trivas.

Dagens första möte var med en kombinerad alkoholläkare/psykiater och en patientkoordinator. Läkaren var precis rätt person på rätt plats och konverserade fram allt han ville veta på ett väldigt trevligt och naturligt sätt. Att alkohol är bannlyst nu och en tid efter transplantation är självklart och inget jag har några problem med. Lite synd är det att jag inte får dricka ens den svaga glögg som säljs i mataffärerna men det finns ju saftglögg 🙂 Min psykiska hälsa bedömdes för att klargöra om jag är stark nog mentalt för en så stor operation. Jag fick godkänt med kommentaren att jag verkar vara en väldigt vettig person 🙂

Sedan följde möten med ännu en medicinare, som förklarade vad som väntar efter en transplantation, en narkosläkare och en sjukgymnast. Narkosläkaren gav mig också klart godkänt och sjukgymnasten verkade faktiskt ganska imponerad över min muskelstyrka i ben, händer och armar. Jag vet inte riktigt vad som händer när man ska göra olika tester. Rädsla för att misslyckas gör att man tar i allt man kan och det känner jag av nu. Det gav mig godkänt även där och då är det ju värt det.

En CT-röntgen med kontrast hann jag med också och sedan räckte det för dag 2. Efter en del väntan kom äntligen taxin och körde oss tillbaka till hotellet. Eftersom vi bor alldeles i närheten av Liseberg letade jag fram lite extra ork och jag och sonen fick en jättefin avslutning på dagen med mycket julstämning, god mat och massor att titta på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s