Utredning på Sahlgrenska – dag 1.

Skrivet 1 december 2015 

Jag och min son blev hämtade med taxi hemma hos mig i går eftermiddag och skjutsades till det hotell i Göteborg som fungerar som patienthotell. Vi installerade oss i varsitt litet rum, drack te tillsammans (vattenkokare finns) och hade en trevlig kväll innan det var dags att sova. Levercentrum på Sahlgrenska rekommenderar att man ska ha en medföljande anhörig och min son ville gärna följa med.

I morse blev vi hämtade med taxi, efter en rejäl hotellfrukost, och kom till levermottagningen lite före 09.00. Vi träffade en patientkoordinator, en sjuksköterska, en medicinläkare och en kurator i tur och ordning. Det blev provtagning och EKG och efter det massor av information och en del frågor. Både jag och sonen blev berörda av hur välkomnande och omtänksamma alla vi träffade var. Det känns väldigt bra och tryggt att det är just där jag kommer att hamna om beslut om att jag hamnar på transplantationslistan tas på torsdag. Det är då de ska ha en konferens och bestämma om det är rätt läge för mig att hamna där.

Jag har klargjort min inställning så det borde inte finnas några tveksamheter om vad jag vill. Flera av de vi har pratat med i dag har sagt att det lutar åt att jag får som jag vill men det är inte klart förrän på torsdag eftermiddag och jag får besked så fort de är klara.

Vi var klara för dagen vid tvåtiden och en taxi kom och körde oss tillbaka till hotellet. Efter en kopp kaffe somnade jag och sonen gick ut en stund. I morgon blir det nya spännande möten och en CT-röntgen.

Det är så skönt att det äntligen händer något.

2 kommentarer:

  1. Jag håller verkligen tummarna nu. Hoppas hoppas ❤

  2. Tack Ina ❤ Jag är jätteglad för all stöttning 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s