Trött

Skrivet 22 maj 2014 

Jag har varit trött så länge jag kan minnas. Värk av olika slag har satt sina spår och man blir trött av att ha ont. Men jag har aldrig känt mig konstant svag, matt och yr (om jag inte har haft feber eller efter en operation). Visserligen har jag ett tag känt att jag får dessa symptom efter en stunds promenerande, som jag skrev om i förra inlägget, men däremellan har det varit bättre.

De senaste dagarna har jag märkt en förändring. Helt plötsligt blir jag så väldigt trött av att göra nästan ingenting. Orkeslös och nästan lite svimfärdig. Illamåendet lurar bakom hörnet men bryter tack och lov inte ut. Jag kan inte låta bli att tro att det kan ha med mitt förhöjda levervärde att göra men jag hoppas att det i så fall är något tillfälligt och att värdet återgår till det normala.

Jag och min man har tillsammans piffat till lite både inne och ute och den fontän med rinnande vatten till en liten damm, som vi byggt de senaste dagarna, har varit väldigt rolig att tillverka. Jag har burit de lite mindre stenarna och fixat lite med en rabatt runt omkring och däremellan varit påhejare och rådgivare. Hela tiden har jag känt att jag egentligen borde ligga och vila och bara andas men det har varit så kul så jag har inte kunnat låta bli att vara där och peta. Min man har med jämna mellanrum sagt till mig att sätta mig på bänken och vila och det har jag gjort, det har varit tvunget. Men sedan är jag där och grejar igen och hela dagarna har jag faktiskt mått rätt dåligt.

Det går bara inte att hålla sig lugn och stilla. I dag har jag rensat lite ogräs och snyggat till runt en rabatt och rätt som det är måste jag bara sätta mig ner på backen en stund. Det här är så svårt att vänja sig vid. Jag kan stå ut med att det gör ont, det är jag van vid, men när orken helt enkelt försvinner så har man inget alternativ. Det går helt enkelt inte att fortsätta.

Nu önskar jag bara att det blir lite bättre, eller i alla fall inte sämre, till semestern om två veckor. Vi har sett fram så mycket emot vår husvagnsresa och som det är nu så är jag inte något vidare roligt resesällskap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s