Lite paus

 Skrivet 16 april 2014

Min vilja med den här bloggen är att det ska vara en plats för mig att själv bearbeta allt jag upplever p g a min leversjukdom. Förutom det har jag en liten tanke om att kanske personer med liknande diagnoser kan hitta hit och på så sätt kan vi få kontakt och även känna att vi inte är ensamma. Jag vill inte blanda in andra delar av mitt liv här för det räcker att skriva om det på min ursprungliga blogg och om någon söker information om hur det är att ha multipla levercystor så blir det bara jobbigt att behöva leta bland massor av andra vardagsberättelser.

Med tanke på detta och på att jag nu är inne i en period då jag mår relativt bra och förmodligen kommer att må likadant ganska länge, kommer jag inte att skriva så mycket här. Blir det någon förändring eller om det blir fler läkarbesök eller om jag får ny information så återkommer jag men jag tror (och hoppas) att jag kommer att fortsätta att må så här länge till. Om jag ska vara lite cynisk så är jag i ett läge då jag bara har försämring att vänta och frågan är hur lång tid det tar innan jag är där. Så vill och ska jag inte tänka utan nu ska jag göra det bästa av att i alla fall må så pass bra som jag gör.
Om någon person har frågor eller vill ha kontakt så har jag koll på om jag får kommentarer och svarar på allt som är seriöst.
Glad påsk till alla! Vi hörs säkert igen. 😀

6 kommentarer:

 1. Hej
  Kul att höra att du mår bra, förhoppningsvis så kommer du göra det länge till.
  Ha en glad påsk!
  Kram Marlene

  SvaraRadera

 2. Tack! Jag hoppas allt blir bättre för dig också snart. Glada påskkramar!

  Radera

 3. Hej Ingrid! Jag hittade dig via Marlene’s sida!
  Jag har försökt hitta information på nätet om multipla levercystor i perioder under ca.10 år.. då ingen läkare sagt någonting annat än att det är helt ofarligt och att jag är en cystmänniska!
  Nu har det dock börjat hända grejer.. dom har tömt en till en viss del (2,5 dl) för att kolla upp! Levern är fullpepprad med cystor! Har inte fått något namn på ”åkomman”.. kanske provet visar/säger något?!
  Vad är fenestrering?
  Kram Bubblan

  SvaraRadera

 4. Hej Bubblan!
  Kul att du hittade hit. Vi är ju inte så många med dessa besvär så vi kan behöva utbyta erfarenheter. Jag är inte så väldigt säker på exakt vad fenestrering är. Som jag har fått det förklarat så tas en del av cystorna bort, toppen på dem, och sedan ”klistras” de fast vid botten. Ganska svårt att förstå men alternativet skulle ha varit att bara sticka hål på dem och det medför mycket större infektionsrisk.
  Hör gärna av dig igen och berätta hur det går för dig och om din diagnos också är polycystisk lever. Jag har hittat några bra sidor på nätet med information men de är på engelska. Säg till om du vill ha adresserna så fixar jag det.
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera

 5. Tack för det snabba svaret!
  Har du fått några råd om vad du kan/ska undvika för att vara ”snäll” mot levern?, hittade PLD diet.. och det är mängder som man bör undvika. Hur/vad har du gjort?
  Kram Bubblan 🙂

  Radera

 6. Jag har också hittat massor av råd på sådant som både förstorar och förminskar levern. Jag frågade sköterskan som tog hand om mig innan operationen om hur mycket man ska tro på alla råd och enligt henne finns det inga vetenskapliga bevis för detta. Hon sa att det är upp till var och en att göra det man tycker känns bra och om man upplever att man mår bättre av en viss diet så är det ju jättebra. Jag har inte haft tillräcklig motivation för att göra ett seriöst försök att avstå från allt jag tycker om och det är ju en fråga om livskvalitet. Om jag visste att jag skulle bli bra så vore det värt det men jag har så många begränsningar ändå av de olika diagnoser jag har så än så länge känner jag att det är för mycket värt att få äta gott för att ändra på det. Hur gör du? Har du försökt följa några råd? Om du vill kan du skriva till min mail i stället: ingbod@yahoo.se
  Det här är ju faktiskt ganska nytt för mig. Även om det är medfött så har jag inte vetat om att jag har denna sjukdom. Jag fick diagnosen i december förra året. Allt har gått ganska snabbt och det verkar som om det finns väldigt lite kunskap inom vården. Hur känns det i din mage? Har du ständigt ont och en tryckande känsla eller har du andra symptom?
  Kram
  Ingrid

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s