Lägesrapport

Skrivet 20 maj 2014 

Jag tänkte först försöka vara lite smårolig och skriva något om att jag ”lever” fortfarande i rubriken. Det kändes så gammalt och uttjatat så jag lät bli. I alla fall tänkte jag ge lite information om hur jag mår och vad jag känner. Det händer inte så väldigt mycket men om jag ska hålla lite liv i min blogg så kanske en uppdatering inte är så fel.

Jag känner av min lever hela tiden i vaket tillstånd. Ibland har jag ganska ont och ibland är det mera som en tryckkänsla, ungefär som om levern försöker hitta en väg ut. Eftersom jag har en liten ”gravidmage” tänker jag emellanåt för mig själv att det känns som om förlossningen närmar sig och jag ska föda en missbildad och sjuk lever.

Tack och lov stannar den där den är men jag har börjat använda ett stödbälte när jag går promenader. Det är en väldig skillnad när jag har bältet på mig. Ingenting i magen som skumpar och ger ännu mer smärta och ingenting av den obehagskänsla jag brukar få.

Vissa saker har blivit bättre, som t ex förmågan att gå. Jag orkar gå både längre och fortare och några uppförsbackar går också bra. Men efter ett tag, tiden varierar, blir jag så trött och orkeslös så att jag måste sänka tempot lite. Ändå är jag glad att jag orkar så mycket mer nu och jag är nöjd med att operationen faktiskt gjorde skillnad.

Jag blev ju tillsagd att höra av mig om mina besvär inte försvinner eller blir värre. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det för jag har mer ont i magen nu men samtidigt orkar jag mer. Jag tror inte att det går att göra så mycket mer så länge levern fungerar som den ska så det finns egentligen ingen anledning att kontakta min leverläkare ännu. Mina levervärden blir ju kontrollerade ganska ofta tack vare att jag får en viss medicin mot mina reumatiska besvär. Inför varje medicineringstillfälle (medicin via dropp) lämnar jag prover så jag känner att den biten är det inga problem med. Nu har jag precis fått veta att jag har förhöjt levervärde och nästa vecka ska jag lämna leverstatusprov och träffa min läkare och sedan får vi väl se om det leder till något eller om levervärdena förbättras igen.

Jag oroar mig ingenting för vad som eventuellt kommer. Jag är ju medveten om att det kan bli olika åtgärder men det blir som det blir och det enda jag kan känna lite oro för är om det ska påverka sommarplanerna. Men även om levervärdena skulle visa sig peka på att jag blir sämre så kan det inte vara särskilt akut så det är nog ingen fara.

Nu ska jag gå och tillverka en rabarberparfait. Det blir så mycket rabarber och jag försöker hitta några nya recept varje sommar. Det blir lätt lite tråkigt med bara rabarberpaj och rabarberkaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s