Känselhallucinationer

Skrivet 27 maj 2014

Det är nog inte rätt ord men jag kommer inte på ett bättre ord för att man inbillar sig att ens kropp ser ut på ett annat sätt än den gör.

I dag satt jag ute i solen en stund och halvslumrade. Jag fick för mig att min mage var lika stor som en höggravid kvinnas mage. Det kändes så och det var en så stark känsla att jag faktiskt blev lite förvånad när jag öppnade ögonen och tittade ner på min, inte platta men dock, inte så stora mage. Det trycker så mycket från levern så sinnena blir alldeles förvirrade. Det är svårt att förklara känslan men alla som har fött barn vet hur det känns i slutet av graviditeten. Lägg sedan till en väldigt stark stresskänsla i magen så förstår ni ganska bra hur min mage känns. Jag är inte ett dugg stressad men jag har varit det i andra perioder av mitt liv så jag vet hur det känns.

Så här kommer det att fortsätta för mitt levervärde har normaliserats igen och då finns inte så mycket att göra. Kanske skulle jag kunna få en ny operation men det känns inte alls frestande. En massa smärta och besvär för ingenting. Nej, jag väntar tills värdena blir sämre eller magen mycket större innan jag hör av mig till kirurgen. Under tiden har min ”värkdoktor” koll på mig och mina värden eftersom jag får en medicin som kräver regelbunden provtagning.

2 kommentarer:

  1. Det finns en extrem version av ”känselhallucination”, eller liknande i alla fall, men det är mer inbillad fulhet och kallas dysmorfofobi ( eller BDD, Body Dysmorphic Disorder). Det är alltså en psykisk sjukdom och är såklart inte vad du drabbats av, men jag kände att jag fick ett ypperligt tillfälle att briljera lite bara 😉 ❤

  2. Hahahaha, jag kan inte sluta skratta. Ja, jag är otroligt imponerad och det skulle väl till ett sådant tillfälle för att få dig att kommentera här. Vem vet, jag kanske har även en psykisk sjukdom att lägga till allt annat 🙂 ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s