Kämpar på

Skrivet 25 mars 2014

Efter några dagar med en smärta, som jag trodde inte skulle komma tillbaka, känns det nu lite lättare igen. Jag kan andas normalt utan att det gör ont men det här med motion som innebär ansträngning och andfåddhet, verkar få vänta. Vad det var som gjorde så ont vet jag inte men tidigare har jag haft cystor som spruckit och det har medfört smärta så det är en möjlighet. Det ska bli bättre på några dagar så det verkar ju troligt. Samtidigt är det lite konstigt att det var precis den punkt där jag hela tiden haft mest besvär som drabbades. Det tyder väl mer på att det är något som inte läkt färdigt eller på en vätskeansamling just där. Ett tredje alternativ kan ju vara att jag har försökt komma igång med lite styrketräning och att det var lite för tidigt. Hur som helst så börjar jag vänja mig vid att ha min onda punkt i sidan och jag har lärt mig att andas in lite stötvis när jag behöver fylla på med lite mer luft.

En sak som jag inte skrivit något om är min ständiga mättnadskänsla. På sjukhuset tog det nästan 36 timmar innan jag fick äta och dricka men jag var aldrig hungrig eller sugen så det gjorde mig ingenting. Jag kunde längta efter vatten men jag fick bara fukta läpparna och nöja mig med dropp. Lagom till min första måltid började jag känna lite matlust men efter några tuggor blev jag proppmätt. Likadant blev det de återstående dagarna. Jag kände mig lite sugen och hungrig men så fort jag började äta blev jag mätt. Allt smakade gott men det var som om det inte fanns plats för något. Det var konstigt för det borde ju ha funnits mer plats efter att så många cystor tagits bort. Kanske var det en kombination av kroppens reaktion efter operation och all medicinering. Det spelade inte så stor roll för jag led inte speciellt mycket av det och eftersom jag inte rörde mig något hade nog inte kroppen så stort behov av en massa näring.

Nu har jag i alla fall fått tillbaka förmågan att stoppa i mig som vanligt. Det var ju väntat och nu är det egentligen bara smärtan i magen och orken som ska bli bättre. I morse tog jag och hundarna en liten runda som tog ca en kvart. Jag såg till att få med en liten uppförsbacke i promenaden också för jag tror att jag måste öka på ansträngningen lite vartefter. Jag tog mig upp men fick väldigt ont och var tvungen att stå still och andas stötvis ett tag. Hoppas att jag tänker rätt när jag tror att ökad träning ska ge resultat.

2 kommentarer:

 1. Hej Ingrid

  Har läst din blogg och blir lite glad av att hitta någon med liknande problem.
  Du var och besökte min blogg härom dagen =)

  Väldigt roligt med internet och vilka möjligheter det skapar, man behöver inte känna sig så ensam.

  Hoppas verkligen att du får må bättre snart!

  En fundering, de skulle punktera cystor på dig, men blev det att de tog bort en del av levern?

  Jag har ju väldigt stor lever, men de vill absolut inte vara och röra i den.
  Det är därför de tar bort mina stora njurar för att ge plats för levern.
  Lite lustigt att de resonerar så olika läkarna.

  Ha en härlig dag och hoppas att du också får njuta av solen idag =)

  //Marlene

 2. Haha, jag har precis varit inne på din blogg och kommenterat igen och så hittar jag dig här. Kul! 🙂
  Vad jag förstår så inte bara punkterade de cystorna utan kapade dem och ”klistrade fast” resten (deras uttryck, förstår inte riktigt). Det blev i alla fall en stor såryta men de tog inte bort något av levern förutom de väggar av levervävnad som hade bildats mellan cystorna. Jag var aldrig lika påverkad som du. Ibland hade jag svårt att äta och visst hade jag ont och en tryckkänsla och magen var större än den skulle men alla kroppsfunktioner fungerade. Inget illamående eller kräkningar men så är ju mina njurar normalstora och tar inte mer plats än de ska. Jag vet att mjälten är full av cystor också men inte i så hög grad som levern så jag vet inte om det är ett framtida problem. Det är bara så konstigt allting. I höstas hade jag aldrig hört talas om den här sjukdomen och nu har jag fått veta att den har funnits hos mig sedan jag föddes.
  Vi får se till att njuta båda två av sol och värme – den förmågan ska inte kunna tas ifrån oss. Kramar


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s