Ingefära – min räddning

Skrivet 11 augusti 2015 

Jag måste bara få dela min glädje och förundran över den, nästan mirakulösa, hjälp jag får av ingefära.

Mitt illamående blev bara värre och påverkade mig riktigt ordentligt. Inga kräkningar men ändå ett pulserande illamående som i sina värsta stunder fick mig att bara vilja sitta i mitt soffhörn och blunda. Orkade inte prata eller företa mig något.

Jag gick in på ett apotek och frågade om det finns något som hjälper. Utan recept finns det bara armband med en kula som ska trycka mot en viss punkt (akupressur). Det har jag redan provat utan förbättring. Men tjejen i kassan sa att hennes mamma hade blivit bättre från sitt medicinframkallade illamående med hjälp av ingefära. Det skadar ju inte att försöka så jag köpte en stor bit ingefära och åkte hem för att koka lite te av det.

Det hjälpte så otroligt bra och med lite honung i blir det faktiskt riktigt gott. En kryddig och lite stark smak som passar mig. Illamåendet försvann nästan helt. Jag känner att det finns i bakgrunden men så länge jag dricker mina 3-4 muggar ingefärste varje dag så bryter det inte igenom. I dag drack jag en kopp på morgonen och sedan var jag iväg på min sista undersökning (bentäthetsmätning). Det gick lite för lång tid innan jag hann hem så illamåendet sköljde över mig i bilen. Återigen blev jag riktigt förvånad när det försvann så fort jag hade druckit en kopp av mitt undergörande te.

För mig har detta verkligen blivit en livskvalitètshöjare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s