Bra läkare

Skrivet 19 februari 2015 

Förra veckan var jag på röntgen och i dag fick jag äntligen träffa läkaren. Jag hade förberett mig ganska ordentligt och t o m skrivit upp vad jag ville prata om. Vi är inte så många med den här diagnosen men jag har fått kontakt med några andra kvinnor. Deras berättelser har hjälpt mig att komma fram till vad jag ska begära och fråga om. Min läkare lyssnade på mig och tog genast till sig de frågeställningar jag hade. Hon erkände på en gång att hon själv inte har någon erfarenhet av detta men hon verkade väldigt villig att ta reda på så mycket som möjligt. Det blev en stor lättnad för mig. Jag hade förberett mig på att kanske behöva kämpa och argumentera men när jag berättade om olika besked från olika sjukhus skrev hon ner de uppgifter jag hade och sa att hon skulle kontakta både Sahlgrenska och Karolinska redan i dag. Hon ska också prata med sina kollegor här i Linköping och sedan ska hon återkomma till mig så fort som möjligt.

Besöket började med att hon visade mig röntgenbilderna och det var massor av cystor nästan överallt på levern. Några var riktigt stora och det var den största hon hade planerat att de skulle punktera för att se om jag skulle märka någon skillnad. Själva levern är också rejält förstorad och tar mycket plats. Hon tittade allvarligt på mig och sa att jag inte får ha för stora förhoppningar för riktigt bra kan jag inte bli. Det visste jag redan. Det är bara en transplantation som kan göra mig helt frisk och hon skulle faktiskt höra sig för om vad som gäller för att få en sådan. Jag har tidigare tyckt att det är en ganska skrämmande tanke att göra en transplantation men om alternativet är operationer varje år och att aldrig få må bra så skulle jag nog tacka ja till en ny lever.

Nu väntar jag återigen på att få något slags besked, eller åtminstone information om vad som är på gång. Förhoppningsvis blir väntan inte så lång den här gången.

Ett litet tillägg:
Nyss ringde läkaren och berättade att eftersom jag har så stora besvär och många funderingar så ska de ta upp mitt fall på en nationell konferens på torsdag nästa vecka. Då diskuterar läkare från de stora sjukhusen olika, lite svårare, fall och hjälps åt att komma fram till bra beslut. Hon har även sökt transplantationsmottagningen på Sahlgrenska men inte fått kontakt ännu.
Det här känns bra. Även om det blir ännu mer väntan så tror jag att slutresultatet blir bra.

  1. 👏👏👏 Va bra! Glad jag bli att du träffat en dr som tar tag i saken! Håller tummarna! Kram /Jessica

  2. Ja, jag är faktiskt lite mer hoppfull nu. Egentligen vet jag inte riktigt vad jag hoppas på men jag vill ha något som kan hjälpa bättre än hittills.
    Kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s