Är det så här det ska vara?

Skrivet 7 april 2014

Ja, tänk om man kunde veta det. Det skulle vara så bra att kunna få ett svar så att jag kan anpassa mig efter hur det är. Hur är det då? Jodå, inte alltför illa. Ungefär som innan operationen fast lite annorlunda. Jag har börjat gå lite längre promenader och har insett att även om jag får ont i magen så kan jag faktiskt prata t o m i backarna utan att behöva stanna. Det kunde jag inte innan. I stället får jag mer ont nu men det bryr jag mig inte så mycket om, jag går på i den takt som kroppen tål och kan vandra på ganska länge så. Innan operationen kunde jag, med viss svårighet, ligga ner och sova men det kan jag inte nu. Inte utan smärtstillande piller i alla fall.

Efter ett par nätter när jag varken kunde halvsitta eller ligga utan att det gjorde ont någonstans började jag ta citodon en stund innan jag lägger mig. Reumatisk värk i rumpa, ländrygg och baklår i kombination med en bråkig lever är inte så lyckat. Pillerna har effekt på två sätt för mig. Dels får jag mindre ont och dels blir jag så jättesnurrig av sådana preparat att de även funkar som insomningstabletter. De här tabletterna hade jag ju egentligen slutat med men varför ska jag vara så himla duktig jämt? Om de hjälper och jag har dem så är det klart att jag ska ta dem! Synd bara att de tar slut snart men på onsdag har jag bokad telefontid med min värkdoktor och jag ska höra med honom om det är ok att fortsätta med citodon i kombination med remicade som jag får på reumatologmottagningen. Jag tycker inte att det ska vara något problem om jag bara tar två varje kväll.

Hur som helst så har jag börjat tro att jag har kommit till det läge som jag kommer att fortsätta att vara i. Det känns inte ok men jag kan anpassa mig och det finns så mycket jag klarar även med de här besvären. Jag hade lite farhågor inför den lilla husvagnstripp vi gjorde i helgen men det gick över förväntan. Jag sa till min man att nu kan jag säkert dansa också om jag får vila mellan buggturerna. Fjällvandringen som vi har planerat kanske inte blir av för min del men andra, inte så backiga, dagsutflykter fixar jag. Jag kanske har fel om det här men jag tycker att det är skönt att kunna utgå från ett visst scenario för att kunna planera min tillvaro.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s