Skrivet 1 november 2015 

Det går långsamt framåt men det går ändå åt rätt håll. Den kom till slut. Kallelsen till Sahlgrenska där slutfasen av transplantationsutredningen ska göras.

Jag kommer förmodligen att bli hämtad med taxi den 30:e november och bli skjutsad till det hotell de har bokat åt mig i Göteborg. Morgonen därpå ska jag infinna mig på levercentrum och sedan vet jag inte så mycket mer. Jag har fått information om att jag ska träffa diverse vårdpersonal och troligtvis blir det provtagning, ultraljudsundersökning och kanske någon mer undersökning. För övrigt tror jag att det mest bara blir en massa samtal och mycket information. Det ska utredas om jag är i behov av en transplantation just nu eller om vi ska avvakta och de vill också ta reda på om jag är tillräckligt stark för att klara av alla påfrestningar, både fysiskt och psykiskt.

Tidigare har jag fått information om att det här ska ta fyra dagar men i kallelsen står det 2-4 dagar beroende på hur mycket som redan är klart innan. Jag tror att jag redan har gjort de flesta undersökningar som krävs så kanske det inte blir mer än 2-3 dagar. Det vore skönt för jag är lite fundersam när det gäller hur jag ska orka vara alert och fokuserad hela dagarna.

Jag har berättat att levern har blivit större och ger mig mer besvär nu. Den sista tiden har jag behövt ta värktabletter även dagtid, vilket jag försökte undvika tidigare, och jag blir ganska påverkad av dem. Vanliga alvedon eller liknande hjälper inte så för att få lindring måste jag ta mina citodon. Om jag ska tillbringa hela dagarna på sjukhuset och vara tillräckligt klar i huvudet för att ta in all information så kan det bli problem. Om jag inte tar mina piller har jag så ont så att jag inte kan fokusera och om jag tar dem blir jag så trött och lite snurrig och det är ju inte bättre. Att det förväntas att jag ska tillbringa tiden mellan de inbokade samtalen i väntrummet gör inte saken bättre. Förutom mina leverproblem gör min andra värk att jag har svårt att sitta länge. Jag skulle behöva ett rum med en säng att vila i emellanåt. Kanske få slumra till lite också.

Jag kan väl inte vara den enda patienten med dessa problem så det går säkert att lösa. Jag ska ta ringa och höra om det går att ordna på ett bra sätt. Jag har några andra frågor också så jag behöver i alla fall ta kontakt. Alla verkar vara jättegulliga och även min kontaktperson här gör sitt bästa för att hjälpa mig på alla sätt.

Jag ska också ta reda på vad som gäller om min son följer med och hjälper mig, särskilt med att komma ihåg allt som sägs. Min kontakt här ska ta reda på vad landstinget (eller numera heter det ju regionen) bekostar för en medföljande anhörig. I kallelsen står det att de helst vill att någon ska följa med så det borde gå att ordna. Min uppgift blir att kolla med försäkringskassan om det kan bli aktuellt med någon slags närståendepenning. Det skulle faktiskt vara väldigt skönt att få sällskap och väldigt roligt att få umgås lite med sonen. Göteborg i adventstid är nog inte så dumt och kanske kan jag orka ta mig till Lisebergs julmarknad någon kväll tillsammans med min son.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s